Eerste studiejaar
Wiskunde 1
De wiskunde bestaat uit meetkunde, oplossen van diverse typen vergelijkingen en ongelijkheden goniometrie, functiebegrip en functieonderzoek, eenvoudige integraal- en differentiaalrekening, complexe getallen. Het wiskundeonderwijs is voor een deel computerondersteund met gebruikmaking van het programma Maple.
Mechanica 1 De mechanica bestaat uit de wetten van Newton, evenwicht van systemen, liggertheorie en snedenkrachten, en analyse van statisch bepaalde constructies.
Tweede studiejaar BC2/SC2
Wiskunde 2
De wiskunde bestaat uit analyse, integraal- en differentiaalrekening (hogere afgeleiden, macht- en logfuncties, cyclometrische functies), toepassingen van integraalrekening in berekeningen van oppervlakten, inhouden, booglengten, zwaartepunten en traagheidsmomenten (bijvoorbeeld: de stijfheid van een balkprofiel), alsmede eenvoudige differentiaalvergelijkingen voor doorbuiging van balken en knikbelasting. Het wiskundeonderwijs is deels computerondersteund met gebruikmaking van het programma Maple.
Mechanica 2
De mechanica bestaat uit klassieke toegepaste mechanica, elasticiteitsleer (o.a. vergelijking elastische lijn en cirkel van Mohr), plasticiteitleer, liggertheorie, portaal- en vakwerkanalyse van statisch bepaalde en statisch onbepaalde constructies met directe methoden.
Bouwregelgeving & ontwerpeisen
Het vak bouwregelgeving en ontwerpeisen behandelt de voor het ontwerpen van constructies relevante onderdelen uit het bouwbesluit en geeft een overzicht van de geldende normen (Eurocodes en een vergelijking met de NEN), regelgeving en richtlijnen. Ook wordt behandeld de veiligheidsfilosofie van het ontwerp van constructies, de veiligheidsklassen, de gebouwtypen, en de belastingfactoren, de aan te houden belastingen, brandveiligheidseisen, trillings- en vervormingseisen etc.
Staalconstructies 2
Het vak staalconstructies behandelt de materiaalsoorten en -eigenschappen en ontwerpaspecten van moderne staalconstructies, onder andere ontwerp en normcontroles (NEN-EN 1993-1-1, 5 en 8) van liggers en portalen (plasticiteit), spanten, vakwerken en stabiliteit (knik). Ook komen staal- en betonconstructies aan de orde.
Betonconstructies 2
Het vak betonconstructies behandelt enige ontwerpaspecten, eenvoudige berekeningsmethoden en normcontroles (NEN-EN 1992-1-1 met verwijzingen naar NEN 6720) van ter plaatse gestorte betonnen balken, kolommen, portalen en vloeren.
Derde studiejaar BC3/SC3
Wiskunde 3
De wiskunde bestaat uit vectorrekening, lineaire algebra (stelsels vergelijkingen, matrixalgebra), statistiek en toepassingen in de stijfheidsberekeningen, model fitten en nauwkeurigheid, en de numerieke wiskunde (o.a. numerieke differentiatie en integratie, en concepten uit de eindige-elementen methodes). Het wiskundeonderwijs is voor een deel computerondersteund met gebruikmaking van het programma Maple.
Mechanica 3
De mechanica bestaat uit klassieke toegepaste mechanica, elasticiteitsleer, liggertheorie, portaal- en vakwerkanalyse met directe methoden, arbeidsmethoden en de eindige elementenmethode. Ook grondmechanica en dynamica van constructies komen aan de orde.
Staalconstructies 3
Het vak staalconstructies behandelt de ontwerpaspecten van moderne staalconstructies, onder andere ontwerp en norm-controles (NEN-EN 1993-1-1, 5 en 8) van staven, verbindingsontwerp, vakwerken, stabiliteit van onderdelen en van gebouwsystemen.
Betonconstructies 3
Het vak betonconstructies behandelt de theorie van de zgn. betonmechanica en de ontwerpaspecten, berekeningsmethoden en normcontroles (NEN-EN 1992-1-1 met verwijzingen naar NEN 6720) van ter plaatse gestorte betonnen balken, kolommen, portalen, vloeren en stabiliteitssystemen van gebouwen. Ook ontwerp van prefab-beton elementen komt aan de orde.
Betontechnologie en uitvoering
In het vak betontechnologie en uitvoering komt aan de orde: betonmortel/mengselontwerp, betonuitvoering- en bekistingtechnologie en betonschademechanismen en reparatiemethoden.